Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Георг Георгиев: Между България и Молдова съществува естествена връзка на приятелство

Георг Георгиев: Между България и Молдова съществува естествена връзка на приятелство

"България и Молдова поддържат близки приятелски отношения и активен политически диалог на всички равнища. Българската общност в Република Молдова е естествената връзка между нашите две страни и се надяваме, че нейното социално-икономическо положение ще продължи да се подобрява". Това заяви заместник-министър Георг Георгиев пред Кирил Татарлъ, председател на район Тараклия в Молдова.

Заместник-министър Георгиев изрази благодарност за условията, които молдовските власти, включително и местните, създават за съхраняване на националната, културна и езикова идентичност на българската общност в Молдова. Той подчерта, че грижата за нашите сънародници в чужбина е и ще остане една от основните задачи както на Министерството на външните работи, така и на правителството на България.

Според заместник-министър Георгиев, новооткритото българско консулство в град Тараклия не само ще подобри консулското обслужване в южната част на на Молдова, но и ще допринесе за активизиране на културните връзки и ще стимулира икономическите отношения и инвестициите в тази част от страната.

Георг Георгиев и Кирил Татарлъ се съгласиха, че проектите по "Сътрудничество за развитие", които България реализира в Молдова, имат значителен принос за запазването на българските традиции, бит и култура сред българската общност в страната. "Много се радвам, че можем да ви помогнем. За нас това е чест и отговорност. Трябва да намираме повече поводи, които да споделяме заедно", каза Георг Георгиев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.