Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща със секретаря по отбраната на САЩ Джеймс Матис

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща със секретаря по отбраната на САЩ Джеймс Матис

В рамките на Срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел, днес, 15 февруари, се проведе среща между министъра на отбраната Красимир Каракачанов и Джеймс Матис, секретар по отбраната на САЩ.

По време на разговорите бяха обсъдени актуални въпроси на двустранните отношения. Двете страни заявиха заинтересованост от съществено разширяване и задълбочаване на сътрудничеството по широк кръг от теми, включително и за реализацията на проектите за модернизация на Българската армия. Секретарят по отбраната на САЩ с благодарност прие отправената му покана за посещение в България.

Двамата министри разгледаха и водещи теми от дневния ред на Алианса в контекста на очакваните решения на срещата на най-високо равнище на НАТО през юли 2018 г.

Отчитайки ролята на България като председател на Съвета на ЕС, министър Каракачанов и министър Матис размениха мнения относно процесите на засилване на европейската отбрана в рамките на ЕС и взаимодействието НАТО – ЕС.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники