Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Сидеров поиска извинение от Валери Симеонов за нападките срещу руския патриарх

Сидеров поиска извинение от Валери Симеонов за нападките срещу руския патриархснимка: dnevnik.bg

Лидерът на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров се разграничи и поиска извинение от партньора си в коалицията Валери Симеонов заради "недопустими нападки" срещу руския патриарх Кирил.

В съобщение от името на групата на "патриотите" в парламента Сидеров посочва, че те се разграничават от "грубите и недопустими нападки на вицепремиера Валери Симеонов, направени по БНТ, срещу главата на най-голямата православна църква в света".

"Настояваме вицепремиерът Валери Симеонов, който е квота на коалиция "Обединени патриоти" в българското правителство, да поднесе извинение на руския патриарх за нанесените обиди, се казва в съобщението.

При гласуването на позицията четиримата депутати от партията на Симеонов – НФСБ, са напуснали стаята.

"Ако продължат с тези декларации, нещата стават лоши, проблем за момента няма, но може да се появи", каза Валентин Касабов от НФСБ. Той определи документа, като "глупости" и "безумни неща". Той и партията му подкрепяли изказването на Симеонов. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники