Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Каракачанов: Ще засилим големите проекти за модернизация на армията

Каракачанов: Ще засилим големите проекти за модернизация на армиятаснимка: investor.bg

Големите проекти за модернизацията на Българската армия трябва да бъдат внесени отново в Министерски съвет, като ще гледаме да се впишем в парите, които вече са гласувани. Това каза в Пловдив вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

Той смята, че отлагането във времето няма да ги оскъпи, като подчерта, че средствата за изтребителите са гласувани през 2016 г.

Относно покупката на нов боен самолет Каракачанов каза, че има идея да се поканят всички, които могат да ни представят и нови, и стари самолети. Сред тях ще бъдат досегашните кандидати Eurofighter, Gripen и F-16, но имаме писмо и от Boeing за F-18, добави министърът. Оферта ще се поиска и от Израел, тъй като там, по думите му, има възможности и посочи, че хърватите са купили цяла ескадрила. Той уточни, че става въпрос за F-16 (Block 30), които са по-нови, от тези които са ни били предложени.

Красимир Каракачанов очаква в кратки срокове това да се разгледа в Министерски съвет и ако до края на април мине през Народното събрание, „да се пускат офертите“, като през това време разговорите ще продължат. „Искам хората да са спокойни и за разлика от други, скъпи покупки в армията, стоящи в хангарите или на земята, тези пари няма да отидат на вятъра“, коментира министърът на отбраната.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники