Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепрезидент: България има нужда диалогът с Русия да се развива

Илияна ЙотоваИлияна Йотова

Като правилна стъпка определи вицепрезидентът Илияна Йотова извикването за консултации на българския посланик в Москва. В студиото на "Денят започва" тя коментира, че в разгара на световната дипломатическа криза политиката на малките стъпки е най-подходяща и че страната ни има шанс да бъде посредник в отношенията между Русия и Запада.

Илияна Йотова - вицепрезидент на Р България: България има уникален шанс да запази възможността за посредничество. Ще видим каква информация ще бъде изнесена. Не е прецедент. Може би за първи път светът се раздели. Може би затова ролята на България става още по-ценна. В момента политиката на малките стъпки е удачната политика.

Тя коментира, че руското общество не е еднородно по отношение на България.

Илияна Йотова - вицепрезидент на Р България: За мен е важно, че се видя вчера позицията на президента. На българският политик, който е дипломатичен и твърд. Президентът Радев каза какви са българските интереси. Ние имаме нужда диалогът с Русия да се развива. Не мога да си представя борбата с тероризма без нея. Няма нищо лошо между две страни да има сътрудничество.

Вицепрезидентът каза още, че посещението на руския патриарх Кирил и поведението му по време на срещата с държавния глава Румен Радев са се отразили негативно но отношението на българите към Русия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники