Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Коцев си тръгва от Москва, заменя го секретар на президента

Бойко Коцев си тръгва от Москва, заменя го секретар на президента

Президентският секретар Атанас Кръстин заминава на мандат в Москва. Правителството най-сетне е взело решение за изпращането на Кръстин в Русия като посланик на мястото на Бойко Коцев. Коцев се считаше за на практика несменяем титуляр, назначен през април 2012 г.

Мандатът му отдавна е изтекъл. Решението е било взето вчера на закрито заседание на Министерския съвет и все още не е публикувано в Системата за правна информация на МС, каквато е практиката. За него потвърдиха пред Клуб Z от "Дондуков" 1.

Заявка, че Кръстин, който е секретар на президента Румен Радев по външнополитическите въпроси, ще замени Коцев даде в телевизионно интервю премиерът Бойко Борисов миналия месец.

Формално процедурата изисква разговор между външното министерство и президентството за излъчване на кандидатура. В случая двете страни си стиснаха ръцете за изпращането на Кръстин, макар правителството да имаше идея за Москва да замине сегашната ни посланичака в Швейцария и вицепремиер в кабинета "Станишев" Меглена Плугчиева. От Москва обаче не били съгласни с нейната номинация, а Борисов поел ангажимент (по собствените му думи) да бъде утвърдено предложението на президента Радев за Кръстин.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.