Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България и Румъния получиха подкрепа за Шенген в ЕП

България и Румъния получиха подкрепа за Шенген в ЕП

Еврокомисарят по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос и няколко от групите в Европейския парламент призоваха отново за приемането на България и Румъния в Шенген. Евродепутатите обсъдиха доклад за състоянието на пространството без гранични проверки, в който също е отправен този призив. България и Румъния ще направят Шенген по-сигурен, заяви Аврамопулос, цитиран от БТА.

Призоваваме Съветът на ЕС да одобри приемането на двете страни, добави той. Трябва да понесем споделена отговорност за управлението на външните граници и да повишим доверието между държавите от ЕС. Шенген в последните три години бе изправен пред най-големите предизвикателства от своето създаване. Възобновените проверки по вътрешните граници не трябва да се превръщат в постоянни, те са извънредна мярка, последен изход, предимство трябва да имат полицейските проверки, посочи еврокомисарят. Той призова възможно най-бързо извънредните мерки да отпаднат и отбеляза, че до 2027 г. ЕК предвижда трикратно увеличение на бюджета за охрана на външните граници на ЕС.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.