Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ДПС предупреди за престъпна схема за получаване на българско гражданство

Йордан Цоневснимка: dnevnik.bgЙордан Цонев

ДПС предлага създаване на временна анкетна комисия за проучване на информация за придобиване на българско гражданство чрез даване на подкупи. Това съобщи депутатът от ДПС Йордан Цонев в Народното събрание, цитиран от "Фокус".

Той поясни, че се е появила информация, че над 114 души, издирвани от Интерпол, са получили българско гражданство. Според Цонев във френските медии се говори за един министър и един вицепремиер, замесени в тази схема.

"Българският парламент трябва да проведе това разследване и да се опита да изчисти това петно, което в момента е лепнато на нашата държава", заяви Цонев. Според него тази информация минира пътя на страната към Шенген.

Имената на заподозрените в корупция не бяха споменати, но снощи в ефира на Би Ти Ви Цонев посочи, че в публикациите във Франция са споменати представители на "националистическите партии" в България.

Днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че става дума за празни приказки.

"Доколкото разбрах, ДПС искат да има анкетна комисия. Ако има данни за корупция, независимо коя партия засягат, дали "Атака", ВМРО или НФСБ, няма никакво значение, трябва да се реши въпросът, да се разследва, да се види, ако някой наистина е корумпиран, да си понесе последствията", посочи Сидеров.

Той призова от ДПС да бъдат по-конкретни. "Трябва да посочат по-сериозни данни, за да се стигне до анкетна комисия. Нямам против да се разследва и комисия да се направи, ако има данни за корупция", посочи Сидеров.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.