Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

За присъединяването към еврозоната са необходими мерки отвътре, обяви президентът

За присъединяването към еврозоната са необходими мерки отвътре, обяви президентът

За членството на България в еврозоната са необходими мерки отвътре, а не лобиране отвън. Това коментира президентът Румен Радев по време на посещение в авиобаза "Граф Игнатиево". "Крайно време е правителството да разбере, че лобирането навън за членство в Шенген и еврозоната няма да има никакъв успех, ако не се вземат крути мерки тук, вътре, за справяне с корупция, престъпност и бедност", каза държавният глава, цитиран от БТА.

Според него за разлика от предишните мониторингови доклади в момента Европейската комисия е отговорила откровено, че за членството в еврозоната има нужда от реални реформи. "Жалкото е, че натискът за реални реформи идва като принуда отвън, а не по вътрешно убеждение и усещане за дълг на българското правителство", посочи Румен Радев.

Според него обявената акция срещу контрабандата "Пречупване" не може да има успех, ако правителството не си пречупи собствените виждания за това що е то правова държава и върховенство на закона, що е то корупция и как се развъжда тя, що е то престъпност и как трябва да се борим с нея.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.