Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От днес България не допуска хора с действаща забрана за влизане в Шенген

От днес България не допуска хора с действаща забрана за влизане в Шенгенснимка: dnevnik.bg

От днес България не допуска на своя територия граждани на трети страни, за които има забрана за влизане или пребиваване в страните от Шенген. След решение на Съвета на ЕС същите ограничения са в сила и за Румъния. Мярката е част от оставащите разпоредби от шенгенското законодателство, които двете страни трябва да приложат.

Граждани на трети страни, които се намират във вътрешността на страната без надлежно разрешително за пребиваване, за които се установи, че имат наложен "отказ за влизане или пребиваване", ще бъдат извеждани от България.

Шенгенската информационна система (ШИС) е най-широкомащабната информационна система в Европа, с най-много крайни потребители и се явява най-ефективната компенсаторна мярка в пространството на свободно движение на лица. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.