Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Стефан Софиянски: Връзката на мафията с политиците пречи на икономическото развитие на България

Стефан Софиянскийснимка: btvnovinite.bgСтефан Софиянский

Факт е, че БСП и ГЕРБ имат връзка с мафията, настоящото управление не може да създаде благоприятна среда за икономическо развитие. Това заяви бившият служебен премиер на България и кмет на София Стефан Софиянски. Той допълни, че доказателство за обвързаността на политиците с мафията е случаят КТБ.

„Две правителства – на Станишев и на Борисов наливаха пари в КТБ, така че тя да се разрасна до степен, до която стана опасна. И след това се разбраха и я фалираха – това нормална среда ли е? Сега търсим Цветан Василев, който е на 400 км в Белград, но се хвалим, че сме заловили Митьо Очите. Като е толкова опасен какво први толкова години на свобода”, коментира Софиянски.

Според Софиянски изказванията премиера Бойко Борисов, по отношение на финансовата политика на страната, са популистки. Той посочи, че през последните години външният дълг на страната ни се е увеличил двойно. „Безспорно той е нисък на фона на останалите европейски държави, но проблемът е, че тези пари изчезват без да се вложат в адекватен икономически растеж”, допълни политикът.

Бившият служебен премиер заяви, че ЕС предпочита влизането ни в еврозоната да се забави, а това ще бъде полезно и за българското общество. „Тези хора знаят, че със слабите темпове на развитие, България си лепна етикета „най-бедна държава.” Със 170 евро пенсия кой ще те приеме в еврозоната”, каза още той. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.