Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България остава без Търговски регистър неясно докога

България остава без Търговски регистър неясно докога

Вече пети ден Търговският регистър (ТР) към Агенцията по вписванията е недостъпен и вписването на промени в търговски дружества и юридически лица с нестопанска цел е невъзможно. От обясненията на агенцията, която е под шапката на Министерството на правосъдието, не става ясно кога и дали въобще регистърът ще бъде възстановен и ще заработи отново. В неделя вечерта оттам съобщиха, че правосъдният министър Цецка Цачева е сезирала прокуратурата, МВР и ДАНС. Първоначалното изявление в петък беше, че става въпрос за технически проблем, който според поддържащите фирми и IT специалистите на агенцията ще бъде отстранен до 8 часа. В понеделник от министерството заявиха, че докато тече проверката, няма да дават изявления по темата.

"Приложен е авариен план за действие за възстановяване на пълната функционалност на регистъра. За отстраняването на проблема незабавно са ангажирани и работят денонощно екипи на всички поддържащи фирми, IT експерти от Агенцията по вписванията, както и от други държавни ведомства", се казва в съобщението на агенцията от неделя вечер.

Източник на "Капитал" от IT бранша коментира, че повредата е изключително сериозна и има реална опасност да бъде загубена цялата информация в ТР от началото на годината насам. / Капитал

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.