Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министерството на отбраната ще даде 41 млн. лв., за да ремонтира СУ-25

Министерството на отбраната ще даде 41 млн. лв., за да ремонтира СУ-25

Министерството на отбраната планира да даде 41 млн. лв. без ДДС, за да осигури летателна годност на самолети СУ-25. Ведомството е пуснало обществена поръчка за ремонта на бомбандировачите. От нея не се разбира колко от тях ще бъдат ремонтирани.

От близо година министърът на отбраната Красимир Каракачанов обещава да пусне в експлоатация повече от наличните самолети СУ-25. "Имаме 14 бомбардировачи Су-25, които са отлични и евтини за поддръжка, но от тях летят четири", заяви преди време Каракачанов. И добави, че е "грехота към хората" да не се използва техниката, която може до 2029-2030 година да бъде използвана.

"Назначеният технически и междуремонтен ресурс на предвидените за ремонт самолети Су-25 е изтекъл преди повече от 10 години и поради тази причина, същите се нуждаят от качествен ремонт, с изпълнение на всички действащи бюлетини, касаещи не само якостните характеристики на конструкцията, но така също и цялото останало оборудване на самолетите", се отбелязва в мотините към поръчката.

Удължаването на ресурса трябвало да се извърши от оригиналния конструктор – "Компания Сухой", Руската федерация или на базата на негово заключение. От направеното проучване е установено, че ремонт и удължаване на ресурса на самолетите под ръководството на оригиналния конструктор, може да се направи в Руската федерация и в Република Беларус. Затова и покана за участие в поръчката е отправена до "Обединена авиостроителна корпорация" - ПАО "ОАК", Руска Федерация и до "Авиоремонтен завод 558", Баранович, Беларус. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники