Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Понеделник - ден на национален траур за загиналите при тежката катастрофа край Своге

Понеделник - ден на национален траур за загиналите при тежката катастрофа край Своге

С решение на Министерски съвет понеделник ще бъде обявен ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

15 души са загинали, а 27 са пострадали при катастрофата на автобус на пътя София – Своге, съобщи за bTV говорителят на спешната помощ Катя Сунгарска.

Сигналът за катастрофата е получен малко след 17 ч.

По първоначални данни автобусът е изгубил контрол, ударил е няколко автомобила по пътя си и е излязъл от пътното платно. Машината се е преобърнала и е паднала на площадка под нивото на пътя, в пропаст с дълбочина около 20 метра. Според очевидци по време на инцидента в района е валял силен дъжд.

Все още не е ясно точно колко хора са пътували в автобуса.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.