Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

НФСБ поиска оставката на Сидеров и го обвини, че работи само за интересите на Русия

НФСБ поиска оставката на Сидеров и го обвини, че работи само за интересите на Русияснимка: dnevnik.bg

Национален фронт за спасение на България (НФСБ) ще поиска оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната група "Обедини патриоти" на следващия коалиционен съвет. Решението на партията на вицепремиера Валери Симеонов идва само час след първоначално обявеното снемане на доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група.

Заместник-председателят на групата Валентин Касабов (НФСБ) обясни, че доверието се снема заради "поредица от действия на Волен Сидеров срещу "Обединените патриоти", срещу голямата коалиция и срещу България".

"Неговите интереси са да защитава само и единствено интересите на Русия. Интересите му са да работи срещу България и в никакъв случай това не е патриотизъм", каза Касабов за Сидеров.

Сидеров е нарушил и решения на коалиционния съвет на "патриотите" от септември, с които се задължавали всички да подкрепят действията представители на "Обедини патриоти" в Министерския съвет - министри и премиери. На същото заседание е решено и Волен Сидеров да остане председател на парламентарната група, въпреки че от НФСБ искаха оставката му.

Друг депутат от НФСБ - Борис Ячев, нарече това "временно примирие", което е нарушено с клевети срещу Валери Симеонов и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, излъчвани с надписи от телевизия "Алфа" от вчера.

"Не можем да приемем клеветата, че Валери Симеонов е вицепремиер на Сорос", заяви Ячев. Друга клевета било, че Симеонов и Цветанов са подкрепяли Истанбулската конвенция.

"Целта е провокация, разбиване на "Обединени патриоти" и голямата коалиция", каза още Ячев, но уточни, че коалицията е стабилна. Нито представителите на НФСБ, нито Валери Симеонов имали намерение да напускат.

Третият коалиционен партньор в "малката коалиция" - ВМРО, не взе страна в спора. Зам.-председателят на парламентарната група Искрен Веселинов смята, че е абсолютно незряло да се разрушава постигнатото патриотично обединение.

"Няма да влизаме в диалог. Нямаме желание да заемаме страна в този конфликт. Достатъчно неприятно е, че между нашите двама партньори има такова напрежение. Търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме събитията да са обратими", заяви депутатът от ВМРО. Разговорът щял да се проведе на заседание, което не се знае кога ще бъде. Дотогава ВМРО ще се стремят да запазят коалиционното единство. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники