Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Марин льо Пен идва в София за среща с европейски националисти

Марин Ле ПенМарин Ле Пен

Лидерът на френската крайна десница Марин Льо Пен ще посети София на 16 ноември, за да се срещне с националистически и популистки съюзници от Източна Европа във връзка с предстоящите през май догодина избори за Европейски парламент, предаде агенция "Франс прес", цитирана от БТА.

В българската столица председателят на партията "Национален сбор" ще участва в конференция под надслов "Европа на нациите и на свободата, нов модел за европейските граждани". На форума на крайнодесни формации тя ще се срещне с председателя на българската партия "Воля" Веселин Марешки, председателя на чешката партия "Свобода и пряка демокрация" Тамио Окамура, с бившия лидер на белгийската фламандска партия "Влаамс беланг" и настоящ лидер на Движението за Европа на нациите и свободата (ДЕНС) Херолф Анеманс, както и с представител на Австрийската партия на свободата, съобщи ДЕНС вчера в "Туитър". В Европейския парламент то е представено от политическата група "Европа на нациите и свободата", част от която са "Национален сбор", италианската партия "Лига" и Австрийската партия на свободата.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники