Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Екатерина Захариева: Като председател на ОЧИС България ще заложи на проектно-ориентирания и бизнес подход

Екатерина Захариева: Като председател на ОЧИС България ще заложи на проектно-ориентирания и бизнес подход

„Радвам се, че в началото на следващата година България ще поеме председателството на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. Това един от най-важните формати за регионално сътрудничество, който обединява страни членки на ЕС и страни извън Съюза. Трябва да използваме максимално добре капацитета, който Организацията има“. Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева на среща днес с генералния секретар на Постоянния международен секретариат на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС) Майкъл Христидис.

България ще поеме ротационното председателство на Организацията за периода от 1 януари до 30 юни 2019 г., а Министерството на външните работи ще ръководи и координира дейностите по реализиране на програмата и заложените в нея приоритети на Председателството.

Министър Захариева благодари на своя гост за сътрудничеството и подкрепата по подготовката и провеждането на предстоящото българско председателство. „Очакваме вашето председателство, предишното беше много успешно. Сигурен съм, че заедно с българските експерти ще подготвим календар със събития и срещи, който ще има много добри резултати“, заяви генералният секретар.

Екатерина Захариева и Майкъл Христидис бяха единодушни относно необходимостта от активизиране и укрепване на сътрудничеството между ОЧИС и ЕС в по-практическа и проектно-ориентирана посока. „Вярвам, че като председател на ОЧИС трябва да се фокусираме върху по-малко, но по-конкретни теми, за да постигнем видими резултати“, заяви първият ни дипломат. Захариева допълни, че желанието на България е по време на председателството на ОЧИС да постави акцент върху областите, които са важни и обединяват всички страни-членки на Организацията като енергетика, туризъм, култура. „Трябва да се фокусираме върху по-практичния и бизнес-ориентиран подход“, подчерта още външният министър.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.