Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Андрей Ковачев: Германия ще подкрепи двуетапното ни приемане в Шенген

Андрей Ковачев: Германия ще подкрепи двуетапното ни приемане в Шенген

„Двуетапното приемане на България в шенгенското пространство ще бъде подкрепено от Германия“, каза днес в интервю за обзорното предаване „Неделя 150“ евродепутатът Андрей Ковачев.

В Европейския парламент днес ще се обсъди нова резолюция, с която призовава България и Румъния да бъдат приети в Шенгенското пространство.

Очаква се утре резолюцията да бъде приета.

Докладът е на лидера на европейските социалисти и евродепутат Сергей Станишев. В него се посочва, че и двете страни от 7 години са изпълнили изцяло съществуващите изисквания за приемане в Шенген.

В доклада на Станишев се уточнява и че това ще бъде 5-та поредна резолюция по този въпрос.

В документа пише още, че запазването на проверките по вътрешните граници за България и Румъния има отрицателно въздействие върху износа и вноса от и към двете държави, както и върху превозите от и до някои от най-големите пристанища в Южна Европа, което влияе негативно на икономиките на двете държави.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.