Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Дания подкрепя членството на България в Шенген

Дания подкрепя членството на България в Шенген

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на имиграцията и интеграцията на Кралство Дания Ингер Стьойберг посетиха ГКПП Капитан Андреево. На място българският вътрешен министър запозна колегата си с мерките, които България предприема за охрана на външната граница на ЕС. Те бяха придружени от директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков.

„Управлението на миграционните процеси е много важно за сигурността на цяла Европа. Нашата цел е да покажем на партньорите от ЕС, че гледаме сериозно на задачата, която България има и охранява надеждно външната граница на ЕС“, подчерта вътрешният министър Маринов. В този смисъл той отправи благодарност за подкрепата на Дания за присъединяване на страната ни към Шенгенското пространство.

Министърът на имиграцията и интеграцията на Кралства Дания Ингер Стьойберг подчерта огромната работа, която върши страната ни в полза на Европа: Като страна на първа линия, България поема задачи, за да гарантира сигурността на външна граница на ЕС. Моето впечатление е, че работата върви много добре, извършва се по много професионален и ефективен начин. По думите й, осигурено е надеждно оборудване, гарантирано е и много добро сътрудничество с останалите страни и с Фронтекс.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.