Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Медведев призова за облекчаване на визовия режим

Медведев призова за облекчаване на визовия режимснимка: btvnovinite.bg

Около половин милион туристи от Русия всяка година идват в България. Това каза председателят на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев на откриването на Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

Той засегна и темата за визите за туристи: "Важно е да се решат проблемите с визовия режим. С тази задача в Русия се занимава специална комисия".

"Днешният форум, където в залата няма свободно място, показва, че между Русия и България има туризъм. Нашата обща култура и гостоприемството са основата за това“, заяви Медведев.

„Значителна част от руските туристи имат недвижими имоти на крайбрежията – според различни оценки около 300 000 души. Добрата туристическа инфраструктура на добра цена и климатът привличат най-вече руските туристи. Сигурността също е много важна черта. С една дума – тук са създадени всички условия за добра и пълноценна почивка, включително и с деца“, посочи той.

От своя страна българският премиер Бойко Борисов заяви, че в условията на санкции и много напрежение в многополюсния вече свят, ние успяваме с колегата Дмитрий Медведев да поддържаме прагматични работни отношения. Не трябва да се делим като нация на русофили и русофоби, нека си гледаме нашите български интереси, посочи той, цитиран от БТА.

Въпреки трудните международни отношения ние успяваме да запазим един добър тон помежду си, посочи той. В 59 града имаме центрове за издаване на визи, за да се облекчат максимално туристите. Обсъждаме пускането на ферибота между Бургас и Новоросийск, която ще позволи на хората да идват с автомобилите и да карат дори покъщнина, каза Борисов. За да удържим на конкуренцията на Гърция и на Турция, трябва да се изчисли как да се подпомогне браншът за организираните туристи. Неслучайно на нашите спортни бази се подготвят и руски спортисти, каза премиерът. Ще се постараем да сме по-гъвкави. При тази конкуренция туристът избира най-добрата дестинация, каза Борисов.

Нашата балансирана външна политика дава до голяма степен и сигурността на туристите, защото поддържаме добри отношение с различни държави, посочи българският премиер.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники