Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна с Посланика на Казахстан

Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна с Посланика на Казахстан

Посланикът на Казахстан Н. Пр. Темиртай Избастин бе на официална визита в Добрич и се срещна с кмета Йордан Йорданов. В срещата участва и почетният консул на Казахстан в България Иван Иванов.

Българската страна бе представена от секретаря на ТПП Герман Германов, директорът на Добрички панаир АД Звезделина Иванова, както и Радослав Рачев – управител на „Никос Хранинженеринг“ЕООД. В рамките на срещата са обсъдени възможности за сътрудничество в сферата на бизнеса и културата.

Отправена е покана за участие на фирми от Казахстан в традиционното изложение на Добрички панаир АД „Селското стопанство и всички за него“, което ще се проведе в края на юли и началото на август.

Обсъдено е и развитие на културното сътрудничеството между Добрич и Казахстан с участие на техни изпълнители в Европейския поп – рок конкурс „Сарандев“.

И двете страни изразиха своята готовност за задълбочаване на двустранните и регионални отношения.

Визитата на дипломата продължава с откриването на фотоизложба в Общинския младежки център „Захари Стоянов“ – „Казахстан – далечен и близък“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники