Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Соломон Паси: Отказът от военно присъствие на НАТО в Черно море изостри апетитите на Русия

Соломон ПасиСоломон Паси

"НАТО си дава сметка, че проблемът му е в Черно море. С оттеглянето на Русия от ракетния договор ние изпадаме в една чисто нова ситуация. И това вчера в организацията го забелязаха и го отчетоха. НАТО започва много активно военно присъствие в Черно море, според мен много късно. Отказът от военно присъствие на НАТО изостри апетитите на Русия". Това заяви в студиото на "Здравей, България" бившият външен министър Соломон Паси.

Той е на мнение, че ако това се беше случило преди 15 години, нямаше да се стигне до проблемите с Грузия - анексирането на Абхазия, Крим и проблемите в Източна Украйна.

По думите му военното присъствие на Алианса трябва да е с усмирителен характер. „И ако ние говорим за някакво военно присъствие, то е с усмирителен характер. НАТО не е нападателна организация, тя е защитна организация. Но ако една защитна организация няма защитни сили, тя вече става уязвима", коментира той.

На въпрос дали доверието към НАТО е спаднало той отговори така: „Доверието е едно, а силата на Алианса е друго". / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники