Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Децата - чужденци могат да живеят в България след общо съгласие на родителите

Децата - чужденци могат да живеят в България след общо съгласие на родителитеснимка: bnr.bg

Право на пребиваване у нас на деца-чужденци до 18-годишна възраст се предоставя след общо съгласие на родителите. Когато не е налице общо съгласие на родителите, спорът между тях се решава от районния съд по местопребиваване на детето. Това записа парламентът с гласуваните промени в Закона за чужденците в Република България, предаде БТА.

Разрешение за продължително пребиваване могат да получат чужденци, които притежават виза и са представители на чуждестранно търговско дружество, регистрирано от БТПП /след проверка и оценка на представени документи за икономическа активност и данъчна изрядност за период от две години преди регистрацията/. Такова разрешение могат да получат не повече от трима представители за всяко чуждестранно търговско дружество като БТПП своевременно уведомява дирекция "Миграция" при промяна в обстоятелствата по регистрацията на представителството.

Разрешение за продължително пребиваване са дава на членове на семейството на чужденец с предоставено убежище, временна закрила или хуманитарен статут.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники