Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Десислава Танева е новият министър на земеделието

Десислава Танева е новият министър на земеделиетоснимка: news.bg

Със 121 гласа „за“ и без дебат в пленарната зала депутатите гласуваха оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и избраха Десислава Танева за негов заместник, предаде репортер на БГНЕС.

В кулоарите на парламента Танева заяви, че ще има промени в екипа на Министерството на земеделието, храните и горите.

Всички решения, които има да се взимат по отношение на екипа на министерството, ще се дискутират в управляващата коалиция, и ще се работи съвместно по тях. Имам определени виждания за работата си и ще ги защитя, допълни Танева. Няма да правя разследване на своя предшественик, сега е важно министерството да не спира да работи, допълни Танева.

В момента сме в пика на предизборната кампания и очаквам нападки отвсякъде. Нямам от какво да се притеснявам, всичките ми доходи са декларирани; 14 години работя в частния сектор, знае се къде живея, а и след влизането ми в политиката нямам големи придобивки, съобщи новият министър.

Досега тя беше председател на Комисията по земеделието в парламента. От самото учредяване на ГЕРБ е областен координатор на партията в Сливен, а за периода 2007 – 2009 г. е председател на Общинския съвет в града.

Танева беше първата жена министър на земеделието и храните и оглави ведомството във второто правителство на Борисов в периода от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. Бе председател на Комисията по земеделието и горите в 41-ото НС от 29 юли 2009 до 14 март 2013 г.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.