Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Честване на 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост

Честване на 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, на тържествена церемония пред паметника на светите братя Кирил и Методий в центъра на Москва бяха поднесени венци и цветя от посланик Атанас Кръстин и представители на Посолството на Република България, Центъра на промишлеността, Българския културен институт и българската общност в руската столица.

На церемонията, организирана от правителството на Москва и Славянския фонд на Русия, присъстваха представители на посолствата на Беларус, Босна и Херцеговина, Унгария, Гърция, Северна Македония, Полша, Словакия, Словения, Хърватия, Черна гора, Сърбия, Чехия, представители на руските държавни и обществени институции, Руската православна църква и граждани.

Първи сред всички представители на славянски страни, българите се поклониха пред делото на светите равноапостоли Кирил и Методий като признание за ролята на България за спасяването на великото дело на славянските първоучители. Бе изпълнен и химнът на буквите „Върви, народе възродени“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники