Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът предлага субсидията на партиите да стане един лев

Премиерът предлага субсидията на партиите да стане един левснимка: blitz.bg

Вкарваме в парламента закон, с който партийната субсидия ще стане 1 лев, обяви днес премиерът Бойко Борисов.

"Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия в много страни милиардерите да са и премиери - няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените", обяви лидерът на ГЕРБ пред журналисти.

Борисов обяви, че спестените пари ще се дадат за строителство на детски градини и ясли.

"Да видим как ще се оправят партиите следващата година. Как ще плащат за изборите, на социолози, политолози... Няма да търпя да се прехвърля всичко на ГЕРБ", допълни той.

Борисов изрази надежда, че всички партии ще подкрепят предложението. Това е втори опит за въвеждане на субсидия един лев. След кампания, организирана от "Шоуто на Слави", през май 2017 година ГЕРБ подготви такова предложение и го внесе за гласуване в Народното събрание. През ноември същата година, обаче намалението на субсидията не мина през парламента. Така всички партии, получили над 1% от гласовете на парламентарните избори, продължиха да получават по 11 лева на глас / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.