Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов сe срещна с Управляващия и главен административен директор на Групата на Световната банка Шаолин Янг

Бойко Борисов сe срещна с Управляващия и главен административен директор на Групата на Световната банка Шаолин Янг

България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно партньорство, което днес продължаваме да развиваме, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Управляващия и главен административен директор на Групата на Световната банка Шаолин Янг. В рамките на разговора в Министерския съвет премиерът Борисов изтъкна подкрепата на българското правителство за създаването на Център на Банката за споделени услуги в София.

Министър-председателят Борисов отбеляза предимствата, които открояват страната ни и я превръщат в привлекателна дестинация за институции от ранга на Световната банка - стратегическото местоположение, стабилната политическа и икономическа среда, наличието на висококвалифицирана работна ръка, много добрата инфраструктура.

Премиерът Борисов изрази увереност, че установяването на Центъра за споделени услуги у нас ще има положително влияние за българската икономика. По думите му това ще надгради потенциала в сектори с висока добавена стойност и ще осигури работни места за високотехнологични специалисти. В допълнение, присъствието на авторитетна организация в лицето на Световната банка в България ще издигне допълнително престижа на страната ни пред международната инвеститорска общност като атрактивна дестинация за бизнес и инвестиции.

През април тази година Министерският съвет одобри Споразумението между българското правителство и Световната банка създаването на неин център в София за споделени услуги. След като беше подписано във Вашингтон и ратифицирано от Народното събрание, Споразумението вече е в сила.

Реализацията на проекта ще се осъществява поетапно. Началната фаза стартира през настоящия месец юли, а пълният капацитет от над 300 заети места се планира да бъде достигнат в петгодишен срок.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.