Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойната ни авиация е годна само да натовариш щаба и да избягаш, смята Бойко Борисов

Бойко Борисовснимка: blitz.bgБойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов обяви, че с покупката на изтребителите F-16 България започва процес на превъоръжаване на военновъздушните сили. По време на среща с посланиците и постоянните представители на страната в чужбина той подчерта, че е настоял парите за бойните самолети да се платят накуп, защото му било омръзнало "три пъти като идвам в управление, да плащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите".

"Неслучайно имаме авиация, която е годна единствено да натовари щаба и да избяга. Не ракета, една пушка няма на техниката. Да ги питам тези, които говорят, какво въоръжение имат Пантерите – само с прашка можеш да стреляш оттам. Кугърите нямат и пистолет на борда, а Спартаните така бяха купени, че нямат и договори за поддръжка – за повече пари отколкото сега купените доказани в битка F-16 Блок 70 с въоръжение. И тези същите излизат да говорят..."

Според него сега това въоръжение се използва само за спасителни операции.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.