Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Няколко държави са спрели да обменят данни с НАП след теча на лични данни

Няколко държави са спрели да обменят данни с НАП след теча на лични данни

Германия и Сингапур са спрели временно част от автоматичния обмен на данни с България, след като в края на юни бе направен пробив в сървър на Националната агенция за приходите и данните на над 5 млн. българи станаха публично достояние, съобщава "Капитал". Мярката на двете страни засяга и обмена до поискване.

От НАП казват, че Германия е спряла временно обмена на информация за получени доходи от трудови правоотношения на български данъчно задължени лица в Германия, на изплатени директорски възнаграждения, пенсии, собственост и доходи от недвижимо имущество. Пред "Капитал" от германското финансово министерство определят случая като сериозен инцидент и обясниха, че чакат мерки от страна на България.

От НАП допълват, че до този момент са получили официално уведомление и от Сингапур - спрени са обменът на информация при поискване и автоматичният обмен. Тук вероятно става въпрос за взаимодействието по линия на инициативите на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), т.е. за справките с данъчна и банкова информация за лица и фирми, както и за отчетите на големи мултинационални компании, посочва изданието. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.