Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цацаров: И Малофеев от днес е със забрана за влизане в страната за 10 г.

Сотир Цацаровснимка: dnevnik.bgСотир Цацаров

Руският бизнесмен Константин Малофеев има наложена от днес забрана за влизане в България за 10 г. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров пред депутатите. Той бе извикан, след като по-рано днес по шпионския скандал около лидера на движение "Русофили" Николай Малинов в парламента докладваха и вътрешният министър Младен Маринов, и шефът на ДАНС Димитър Георгиев.

Цацаров бе категоричен, че акцията не е политическа, нито е атака срещу движение "Русофили". Обвиняемият е председател, но следва да носи отговорност за личните си действия, независимо че движението е било използвано от него, обясни Цацаров.

Не е разделение на обществото на русофили и русофоби. Става дума не за това на чии чужди интереси служиш, а за това, че увреждаш българските интереси, допълни той.

В отговор на съмненията, че акцията е направена именно на 9 септември, Цацаров заяви, че дали ще е девети, дали десети, "такова е наказателното производство".

Заповедта на ръководителя на ДАНС от днес на практика препотвърждава забраната на Малофеев за влизане във всички страни от ЕС. Тя му е наложена през юли 2014 г. във връзка с украйнската криза.

Вчера стана известно, че друг руски гражданин - пенсионираният разузнавач Леонид Решетников, е със същата ограничителна мярка.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники