Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Бойко Борисов: Смятам, че отношенията ни с Южна Корея ще се развиват на по-високо ниво

Премиерът Бойко Борисов: Смятам, че отношенията ни с Южна Корея ще се развиват на по-високо ниво

Смятам, че отношенията ни с Южна Корея ще се развиват на по-високо ниво. Това каза от Южна Корея министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти във връзка с резултатите от посещението му в Центъра за научно-изследователска и развойна дейност на компанията „Hyundai Motor Group“ в град Хуасонг, предаде специалният пратеник на Агенция „Фокус“.

„Навсякъде по света са чули за продължаващите ни преговори с „Фолксваген“, посочи Борисов. „България е прекрасна дестинация, с много добро качество и възможности. Както „Фолксваген“, така и всички големи компании, освен изпълнителната им власт имат Борд на директорите, в който стоят много сериозни хора и никак не е добре да проявяваш лошо възпитание като някои политици в България да се изтъкваш в такива моменти“, каза още премиерът.

От думите му стана ясно, че страната ни се надява и на инвестиции за суперкомпютри, акумулатори и батерии.

Премиерът заяви още, че е изненадан колко добре са били запознати с България южнокрейците. „Интересът им е голям“, посочи още Борисов.

Премиерът посочи, че страната ни е привлекателна за Южна Корея не само в сферата на машиностроенето, но също и в посока на СПА туризма. „Специално в сферата на туризма има сериозна средна класа, която в момента ходи в Хърватия, това са около 1 милион туристи. В тази сфера трябва да се намери директна авиолиния, но в този момент няма да излезе сметката“, посочи премиерът. / Фокус

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники