Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

САЩ подкрепиха България за това, че не се поддава на зловредни влияния

САЩ подкрепиха България за това, че не се поддава на зловредни влияния

Съединените щати оценяват високо последните действия на българското правителство в защита на суверенитета и независимостта на страната от зловредни влияния, съобщи посолството на Вашингтон в София.

"Ние подкрепяме дългосрочните усилия на институциите, ангажирани с разследването и разкриването на нарушения на българските закони. България е силен съюзник в НАТО и партньор в качеството си на член на ЕС и има неотменимо право да определя своето собствено бъдеще", се казва в изявлението.

В същата социална мрежа подкрепа за действията на българските власти изказа и британското посолство. "Следим с интерес изявленията на българския главен прокурор и на министерството на външните работи във връзка с изгонването на руски дипломат. Обединеното кралство вярва, че България, като надежден европейски партньор и съюзник в НАТО, има суверенното право да отговаря на заплахи към националната си сигурност. Обединеното кралство продължава да подкрепя усилията на България в тази сфера", гласи съобщението на Лондон. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники