Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев: Българският бизнес трябва да поеме водещата роля за преодоляване на социалната криза

Румен РадевРумен Радев

Бизнесът трябва да поеме водещата роля за излизане от социалната криза, призова президентът Румен Радев на церемонията, на която бяха отличени финалистите от конкурса „Мениджър на годината – 2019“.

По думите на държавния глава развитието на човешкия фактор е от ключово значение за четвъртата индустриална революция и България се нуждае от икономическа среда с високи стандарти и постижения и от пример, с който все повече хора и институции се съобразяват. Президентът открои приноса на компаниите, които инвестират в капитала на българската нация и създават възможности и перспективи за младите хора.

Румен Радев напомни, че страната ни е с ограничени природни, човешки, финансови и икономически ресурси, но в същото време с огромни демографски и социални проблеми. Като най-ефективен начин за тяхното решаване, държавният глава посочи развитието на силна икономика и високи, устойчиви и догонващи темпове на растеж в сравнение с другите държави в ЕС.

„Необходимо е в максимална степен да се оползотворяват човешките и материални ресурси, да се развиват високи технологии, производство с висока добавена стойност, високо качество на продуктите и услугите, иновативност и конкурентоспособност”, посочи Румен Радев. По думите му постигането на тези амбициозни цели изисква личности, които знаят как в една динамична среда да ръководят сложни процеси, бързо да превръщат информацията в знание, а знанието в мъдрост и да гледат към бъдещето.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники