Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът призова бизнеса да развива работна среда, която да задържа младите в България

Президентът призова бизнеса да развива работна среда, която да задържа младите в България

От усилията на българския бизнес за инвестиции в човешкия капитал и в качествената работна среда зависи младите ни хора да останат и да се развиват в България. Това заяви президентът Румен Радев пред членовете на "Сдружение на фамилния бизнес – България". Организацията обединява семейни предприемачи от различни сектори на икономиката у нас, представители на които вчера, в навечерието на Деня на християнското семейство, се събраха на традиционна годишна гала вечер.

По думите на държавния глава призвание и на бизнеса у нас е да се преодолее дълбоката социална криза в българското общество. Бъдещето, задържането на нашия най-ценен национален капитал е ваше дело, заяви Румен Радев и подчерта, че младите българи ще останат в страната, ако намират работни места, условия за напредък и среда, каквито има в развитите държави.

Президентът приветства приноса на българските семейни предприемачи за утвърждаването на успешни бизнес модели и за развитието на икономиката у нас. „Каузата на българския фамилен бизнес далеч надхвърля стремежа за печалба и има по-дълбоки измерения, базирани на дом, семейство, родина и нейния просперитет“, посочи Румен Радев.

Държавният глава заяви, че в общество, задвижвано от конкуренцията, устойчивият успех е свързан със споделените ценности, традициите и усещането за принадлежност към голямо семейство, в което се състои и силата на фамилния бизнес. В дни на икономически предизвикателства фамилният бизнес осигурява приемственост между поколенията, дава увереността на младите да вървят смело напред, но в същото време да не се отклоняват от най-важните ценностни ориентири, заложени дълбоко в корените, подчерта президентът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники