Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българските Военновъздушни сили придобиха система за гласови комуникации при управление на въздушни операции

Българските Военновъздушни сили придобиха система за гласови комуникации при управление на въздушни операции

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и генералният мениджър на Комуникационно-информационната агенция на НАТО Кевин Шайд подписаха 27 ноември в Министерството на отбраната Протокол за предаване на ВВС на нова система за гласови комуникации при управление на въздушни операции.

С получаването на високотехнологичното оборудване завършва първият етап от проекта за придобиване от ВВС на комуникационна система за командване и управление по стандартите на НАТО. Проектът се изпълнява по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността.

Новопридобитата система за гласови комуникации последно поколение ще развие способностите на българските ВВС за командване и управление при носенето на дежурство в интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана (ПВО и ПРО), както и при провеждането на съвместни учения и операции по охрана на въздушното пространство в сътрудничество с военновъздушните сили на страни-членки на НАТО.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.