Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

5793 нови българи за първите 9 месеца на 2019 г.

5793 нови българи за първите 9 месеца на 2019 г.снимка: nova.bg

5793 души са получили българско гражданство за първите 9 месеца на 2019 г. Това става ясно от отчетите на комисията за придобиване на българско гражданство към вицепрезидента Илияна Йотова.

За 2018 г. българско гражданство е дадено на 8362 души.

За периода от 1 януари до 30 септември 2019 г. са издадени общо 142 указа за 6367 случая за промени в българското гражданство.

409 души са възстановили българските си паспорти, става още ясно от отчетите, публикувани на сайта на президентството. 50-ина са получили “не” за възстановяване на гражданството си.

На 2346 души пък е отказано българско гражданство по предложения на министъра на правосъдието или на вицепрезидента, подкрепени от комисията.

На 160 души са отнети българските паспорти, защото живеят постоянно в чужбина, придобили са чуждо гражданство или са започнали процедура за такова.

На други 3 лица е отменена натурализацията, защото са укрили факти и данни, които, ако са били известни, биха били основание за отказ, като например влезли в сила осъдителни присъди. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.