Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

БСП внесе в деловодството четвъртия вот на недоверие към кабинета

БСП внесе в деловодството четвъртия вот на недоверие към кабинета

БСП внесе в деловодството на парламента четвъртия вот на недоверие към правителството заради „провал в политиката в областта на околната среда и водите“.

„Внесохме 40 страници мотиви за вот на недоверие към правителството на Борисов за провал в политиката по екология и околна среда“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в парламента. По думите й официалните мотиви вече могат да бъдат прочетени с подробности, но няма по-силни мотиви от фактите. „Половин милион българи в момента са в режим на водата, има сериозна опасност това число да расте. Дишаме един от най-мръсния въздух в Европа, а България е превърната в сметище за боклуци не само от Европа, но и от Третия свят“, подчерта Нинова и допълни, че всеки ден излизат нови факти за боклуци, внесени в България за изгаряне.

Това е четвъртият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Очаква се дебатите да бъдат до края на седмицата, а гласуването - другата. Извънпарламентарните партии АБВ и "Движение 21" също подкрепят вота.

Засега, макар и кабинетът да има официалната подкрепа от 106 народни представители, колкото са членуващите в групите на ГЕРБ и "Обединени патриоти", вотът изглежда, че ще бъде неуспешен, тъй като за да бъде свалено правителството, са нужни 121 гласа, а БСП и ДПС имат 104.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.