Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българска църковна делегация на посещение в Москва

Българска църковна делегация на посещение в Москва

На 18 януари т. г., в Посолството на Република България в Москва посланик Атанас Кръстин и дипломати от Посолството се срещнаха с делегация на Българската православна църква, водена от Старозагорския митрополит Киприян. В състава на делегацията бяха хористите от църковния хор при катедралния храм „Св. Николай Чудотворец” в Стара Загора, заместник-кметът на Община Стара Загора по хуманитарни дейности Иванка Сотирова, заместник-кметът по култура, туризъм и младежки дейности Милена Желева и Диян Димитров - общински съветник и председател на Постоянната комисия по финанси и бюджет на Общинския съвет-Стара Загора.

Делегацията бе на посещение в Москва по покана на Московския международен дом на музиката и Московската духовна академия. На 17 януари, в Светлановската зала на Международния дом на музиката хорът при царквата „Св. Николай Чудотворец” в Стара Загора, с художествен ръководител и диригент Мария Колева, изнесе концерт в рамките на Московският рождественски фестивал на църковната музика, който се провежда за десети път в руската столица.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники