Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Писанчев: За първи път от 1989 г. имаме дело за шпионаж

Владимир Писанчевснимка: nova.bgВладимир Писанчев

За първи път от 1989 г. насам имаме досъдебно производство за шпионаж. Това е качествено ново ниво в работата на прокуратурата и на службите. Вероятно има доказателства, които могат да издържат в съда. Сигнал е, че е премината някаква граница.

Това бе коментарът на Владимир Писанчев, бивш шеф на ДАНС, за "Здравей, България" по повод на скандала с разконспирираните руски шпиони Дмитрий Ярошенко и Александър Хватов.

Ясно е че искаме да развиваме отношения с Русия, но не трябва да се преминават определени граници, допълни Писанчев, който е генерален консул в Солун.

За първи път от 1989 година имаме досъдебно дело за шпионаж. Това означава, че се минава на съвсем друго ниво на работа на прокуратурата и на службите. До този момент се работи с оперативни данни. Ние сме реагирали, гонили сме дипломати. Но когато има досъдебно производство, ние събираме доказателства, които трябва да издържат в съда. Самото разследване изисква правна обосновка на доказателствата. Преди се бягаше от шпионски съдебни процеси и от такъв тип разследване”, разкри Писанчев. Според него в момента се вижда само върхът на айсберга.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники