Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Плевнелиев: Радев е нарушил закона, а ако отиде в Русия, ще наруши и националния интерес

Плевнелиев: Радев е нарушил закона, а ако отиде в Русия, ще наруши и националния интерес

Президентът Румен Радев е нарушил закона, когато през 2014 г. като шеф на Военновъздушните сили (ВВС) е назначил за пиар "приближена нему госпожица". Това е още една причина Радев да се бори за втори мандат, защото имунитетът му като държавен глава ще падне през 2024 г. и тогава ще трябва да понесе отговорност за нарушението си. Това мнение изрази пред Нова телевизия президентът на страната между 2012 и 2017 г. Росен Плевнелиев.

По думите на Плевнелиев казусът е махленски, но сегашният министър на отбраната трябва да представи пред обществото фактите, с които разполага, за да са наясно хората.

Плевнелиев каза, че "има много други поводи Радев да има проблеми" като според него не споделя своите приоритети с Народното събрание, не е обединител на нацията и не работи в национален интерес, както му вменява конституцията.

Предупреди, че "ако на 9 май отиде в Москва, както е дал заявка, ще наруши драматично националния интерес на България" и ще обслужи руския национален интерес.

"Имаме пропуснат, профукан, провален мандат", каза Плевнелиев и добави, че през трите години начело на държавата Радев е полагал усилия единствено, за да се бори за властта, да се противопоставя на правителството и парламента и да се изживява като морален стожер. "Факт е, че държавният глава е нарушил закона, точка! И всички негови приказки за върховенство на закона, че е алтернатива на системата, се провалиха", заяви той. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники