Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

С контрольор на въздушното движение се увеличава контингентът на България в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово

С контрольор на въздушното движение се увеличава контингентът на България в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово

Министерският съвет на Република България прие решение за разрешаване участието на военнослужещи от Въоръжените сили на Република България в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и за изменение, и отмяна на решения на Министерския съвет.

Чрез увеличаването на контингента на България с контрольор на въздушното движение ще се даде възможност на военнослужещи от ВВС да придобият допълнителен практически опит от работа в международна среда, което ще допринесе за изпълнение на поетия ангажимент по осигуряване на личен състав за усилване на Съвместните сили на Въздушния компонент на НАТО.

В допълнение, всяко увеличение на приноса ни към операциите и мисиите на НАТО е доказателство за устойчивото изпълнение на ангажиментите на Република България към Алианса и се отразява при оценката на приноса ни като държава членка.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.