Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Мутафчийски: Щабът за коронавируса ще обсъди нови действия след грипната ваканция

Мутафчийски: Щабът за коронавируса ще обсъди нови действия след грипната ваканцияснимка: btvnovinite.bg

Националният оперативен щаб за борба с коронавируса /COVID-19/ заедно с експерти ще обсъдят и представят какви действия ще се предприемат след приключване на грипната ваканция за учениците и детските градини във връзка с вирус тип "Б". Това обяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски на брифинг в МС след провелата се международна конферентна връзка със световни лидери по повод коронавируса.

Проф. Мутафчийски посочи, че учениците и подрастващите не са сред застрашените групи лица от коронавируса, а основно това са възрастните хора. Данните от различните държави потвърждавали това. Според анализ на италианските здравни власти под 60-годишна възраст няма починал пациент.

"Няма данни във връзка с коронавирусната инфекция, които да налагат мерки спрямо подрастващи и юноши", заяви още проф. Мутафчийски.

Той отбеляза още, че всички университетски клиники в България, където има вирусологични лаборатории, ще бъдат поканени за кратко обучение, за да се организират и да започнат да тестват за коронавируса. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники