Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът призова за максимално ограничаване на контактите и самодисциплина

Румен Радевснимка: btvnovinite.bgРумен Радев

Обръщам се към всички сънародници - самодисциплина, самосъзнание, максимално ограничаване на контактите, грижа за възрастните хора, те са потенциално най-уязвимите", заяви президентът Румен Радев, който посети Плевен във връзка със ситуацията около коронавируса.

"Нека се грижим за нашите бащи и майки, баби и дядовци, да подпомагаме тяхното ежедневно битие, така че да ги разтоварим от излизания и пътувания", призова държавният глава. "Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство - като общество, като икономика, като социален живот. Аз съм убеден, че имаме и капацитета, и силите да се справим със солидарните усилия на всички", каза Румен Радев.

„Мерките са ясни. Според мен не трябва политиците да се правят на лекари и обратното – трябва да се изпълняват указанията на Националния оперативен щаб. Те са ясни, но държавата трябва да подпомага всячески – ресурсно, с всички възможни ресурси и потенциал, който има, така че да се справим. (…) Общественото здраве започва от грижата за медицинския потенциал. Те са хората, които в момента трябва и ще ни изведат от тази криза. Към тях трябва да е насочено цялото държавно внимание, като мотивация, оборудване, подготовка, квалификация, условия на труд“, посочи още президентът.

Той призова за дисциплина от страна на гражданите.

На въпрос защо не е демонстрирал такова поведение и на Шипка на 3 март, държавният глава отговори, че сега вече има ясни препоръки на щаба, докато тогава такива все още не са били разпоредени. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.