Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Нови по-стриктни мерки в борбата с COVID-19

Кирилл Ананиевснимка: bgnesagency.comКирилл Ананиев

Считано от 00.00 часа на 21 март влизат в сила по-строги противоепидемични мерки на територията на България, предаде репортер на БГНЕС.

С днешните 17 нови случая на заразени с COVID-19, 127 стават потвърдените случаи у нас, от които 3-ма са починали и 1 е излекуван.

Преустановяват се посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

МВР ще организират котрнолно-пропускателни пунктове на пътищата на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите, заяви здравният министър Кирил Ананиев.

През КПП ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване обусловено от доказана потребност от трудово естество, завръщане на настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност.

Забранява се на лицата до 60 г. да посещават хранителни магазини или аптеки всеки ден от 8.30 до 10.30 часа.

Собствениците на домашни любимци ще могат да ги извеждат в обособените за животни места в парковете. Условието обаче е да не се струпват на групи.

Засега мерките са само за областните градове.

Доставките на стоки и услуги от първа необходимост няма да бъдат ограничавани. Куриерски пратки – също, уточни Ананиев. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники