Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България приветства започването на преговори с РС Македония и Албания

България приветства започването на преговори с РС Македония и Албанияснимка: bgnesagency.com

България приветства решението за започване на преговори на Европейския съюз с Република Северна Македония и Албания.

„Приветствам решението на Съвета „Общи въпроси“ за започване на преговори за членство с Република Северна Македония и Албания. Надявам се, че Европейският съвет ще го подкрепи на 26 март“. Това каза министърът на външните работи Екатерина Захариева.

„В заключенията, които ще бъдат приети формално утре, има текст, обвързващ напредъка в процеса на разширяване с постигането на осезаеми резултати от Република Северна Македония в изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България. По отношение на Република Албания ще следим за защитата на правата на българското национално малцинство“, каза още външният ни министър.

Тя подчертава, че „нашите приятели са в началото на един дълъг път, но на тяхно разположение ще бъде и нашият опит в преговорния процес. Пожелавам им искрено успех!“ / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови