Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Радев: Кризата показа, че хазната е празна

Радев: Кризата показа, че хазната е празна

Помолен да коментира предприетите икономически мерки от правителството, държавният глава припомни, че многократно е призовавал за убедителни и всеобхватни социални и икономически мерки, които все още не са предприети. „На засегнатите не се предлага реална помощ, а заем, който впоследствие допълнително ги задължава към банките“, заяви Румен Радев.

„Десет години ни убеждават и ни говорят, че имало резерви. Всяка година се харчат милиарди от т.нар. излишък без никакви правила. Кризата и актуализацията на бюджета показаха, че всъщност хазната е празна и трябва заем“, коментира още президентът в отговор на въпрос за проекта за актуализация на държавния бюджет за 2020 г. и евентуалното теглене на 10 млрд. лв. нов кредит. Според Румен Радев този заем следва да се харчи при строг обществен контрол, за да не стане така парите пак да потънат както при много случаи досега.

Запитан за нарушената комуникация между институциите, държавният глава подчерта, че от негова страна няма конфронтация и прекратяване на диалога. „Ветото, което наложих, коригира опасни разпоредби в закона, които даже ГЕРБ осъзнаха и приеха. Време е и министър-председателят да се смири и да приеме истината, както го направиха и собствените му депутати“, призова президентът. Държавният глава добави, че не сега е времето за сърдити пози и за емоционални вълнения.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники