Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Екатерина Захариева: Нашите граждани очакват Алианса активно да се включи в борбата с коронавируса

Екатерина Захариева: Нашите граждани очакват Алианса активно да се включи в борбата с коронавируса

„Въпреки че не е на първа линия в борбата с коронавируса, НАТО трябва да продължи да играе важна роля – цивилните и военните способности трябва да реагират в пълна координация, това са очакванията и на нашите граждани.“ С тези думи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се обърна към колегите си от НАТО, които проведоха видеоконферентна връзка, първата в 70-годишната история на Организацията на Северноатлантическия пакт.

В изказването си Захариева призова НАТО да подпомогне ЕС в усилията да достави от трети страни лекарства и медицински изделия, необходими на лечебните заведения. Тъй като в социалните мрежи и медиите се наблюдават опити чрез фалшиви новини да се разколебае доверието на гражданите в действията на властите, българският първи дипломат каза, че съюзниците трябва да съобщават по-активно действията си за противопоставяне на пандемията, за да не се създава вакуум, запълван от дезинформация.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники