Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

БСП и Обединени патриоти настояват извънредното положение да е до 30 април

БСП и Обединени патриоти настояват извънредното положение да е до 30 априлснимка: btvnovinite.bg

БСП предложи извънредното положение да бъде удължено до края на месец април, а не до 13 май, както беше предварително поискано от правителството. Лидерът на левицата допълни, че партията е била съгласна за тази мярка, но искат от премиера Бойко Борисов да направят анализ пред депутатите с резултатите от извънредното положение.

По думите ѝ е необходимо да се обсъдят слабостите на сегашното положение, какво трябва да се коригираи каква е необходимостта от удължаване на срока.

Предложението на социалистите беше подкрепено и от Обединени патриоти. Мерките на правителството са навременни и ние ги подкрепяме, заяви Александър Сиди от ОП. Той напомни, че страната ни е давана за пример за взетите мерки срещу COVID-19. „Но няма ясен анализ какво прави държавата при стартирането на икономиката, не даваме ясен отговор на хората“, критикува той. И поиска да се направи стратегия за защита на уязвимите групи от вируса, а останалите бавно да бъдат върнати към нормалния живот.

Извънредното положение да бъде безсрочно, настоя пък Веселин Марешки от „Воля“. Той обвини БСП, че заради тях е срочно.

ДПС ще подкрепи искането на кабинета. Според тях карантината и мерките дават резултати. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.