Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Украйна оценява високо мерките на България срещу разпространението на коронавируса

Украйна оценява високо мерките на България срещу разпространението на коронавируса

България взе добри и навременни мерки срещу разпространението на коронавируса. Ето защо се надяваме да ни позволите да използваме натрупания ви опит в борбата срещу вируса и да го приложим в нашата страна. Това гласи официално писмо от Групата за приятелство с България във Върховната Рада на Украйна, адресирано до Групата за приятелство между двете страни в българския парламент.

Украинските народни представители се обръщат с молба към колегите си от България да получат контакт с органите, които са ангажирани в страната ни с борбата с коронавируса. Така те биха могли да осъществят обмен на информация относно успешните практики в България, да получават съвети и това да бъде началото на едно ползотворно сътрудничество между двете в страни в този тежък за целия свят момент.

„Украйна е поредната държава, която оценява високо мерките на правителството, на Националния оперативен щаб и на всички органи и институции, които денонощно работят, за да се справят с кризата“, посочи народният представител от ГЕРБ Маноил Манев, който е и заместник-председател на Групата за приятелство с Украйна в Народното събрание.

Той напомни, че в Украйна живее голяма българска общност и за нашата държава е въпрос и на национална сигурност да помогнем на Украйна с нашия опит.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники