Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Радев: Сити хора вземат решенията, а много българи гладуват

Радев: Сити хора вземат решенията, а много българи гладуватснимка: bgnesagency.com

Трябва да се помисли не само за физическото оцеляване на нацията, но и за психическото. Хората, които вземат решения, са сити хора, но много българи гладуват, а гладният човек излиза на улицата. Това каза президентът Румен Радев, който посети УМБАЛСМ „Пирогов“ в столицата.

„Обществото трябва да продължава с дисциплината, да изпълнява стриктно указанията, които се дават от властите, трябва да има ясно управление на кризата (…) Вирус ще има и след 13 май, ние пак ли ще стоим в това положение? Трябва да се мисли за ясна стратегия как управляемо възможно най-бързо да излизаме от това състояние“, заяви държавният глава.

Президентът предупреди, че даже закъсняваме с мерките, които да ни предпазят от „социално-икономическа катастрофа“. От думите му стана ясно, че все още промените в Закона за извънредното положение не са стигнали до него и, след като се запознае с тях, ще реши дали има основание да върне някои от текстовете.

Радев коментира и решението на депутатите да дарят заплатите си, като отбеляза, че би трябвало те да дадат и предходното си възнаграждение: „За разлика от депутати и министри, които възнамеряват да дадат заплатите си към края на извънредното положение, аз го направих в началото. Преди половин месец си дадох заплатата на възрастните хора от Видин. Уважаеми народни представители, за мен дарението е личен акт, ако много държите да се равнявате по президента, има лесно решение – кръгом и бегом към месец март!“. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники